Despre Ceainăria ARTea
„Mai bine vorbe dulci la un ceai amărui, decât vorbe amare cu un ceai dulce”, ne învață un vechi proverb chinezesc. Noi i-am adaptat înțelepciunea și vă oferim un ceai delicios, într-o atmosferă tihnită, la adăpost de trepidația orașului.
Acum vreo cinci milenii, împăratul Shen Nung gusta felurite plante, până când, firește, de atâta curiozitate i s-a făcut rău. Avea fierbințeli, i se umflase limba, iar în jur nu găsea niciun leac, afară de frunzele unui arbust scuturat. Le-a mestecat, deși erau cam amare, și s-a simțit deodată întremat. Atunci a cules mai multe, să le cerceteze acasă, pe îndelete, devenind astfel primul consumator care și-a făcut o provizie de ceai.
Ne-am ocupat de asta în locul vostru, selectând cele mai rafinate sortimente, pe care le preparăm cu artă. Luați loc și savurați căldura parfumată a licorilor. Între două sorbituri, bucurați-vă de frumusețea locului. Această casă, mai întâi un mic han, pe la 1870, a fost a lui George Lecca, președinte al Curții de Casație și Justiție, dar și violonist în orchestra Regelui Carol I. Nu departe de-aici, amiralul Urseanu, al cărui nume îl poartă strada noastră, a ctitorit faimosul Observator Astronomic. Legănați în aburul de vise și iluzii al ceaiului, îi veți zări poate pe cei doi, la taclale, în penumbra unui separeu.logo fundal
Stați cu noi în acest loc dedicat taifasului și micilor surprize culturale de la subsol. La ARTea timpul ia o pauză de ceai. Sã-l ascultăm cum toarce tolănit la picioarele noastre, ca un motan blând, să mai râvnim la o ceașcă fierbinte și-o prãjituricã. Nu ne grăbește nimeni.