Despre Epicurean Enigma
Epicurean Enigma transformă servirea mesei într-o experiență unică, incitantă și plină de surprize! Gândit ca un restaurant de tip „pop up”, Epicurean Enigma ne propune un concept, care se adresează tuturor celor care vor să cineze avand mereu elemente si lucruri noi, si promitand totodată garanția unei mese desăvârșite: cina într-o locație supriză, cu un meniu surpriză asociat cu vinuri romanesti de exceptie.
CUM FUNCȚIONEAZĂ?
În fiecare weekend, în zilele de sâmbătă și duminică, restaurantul de tip pop-up își invită oaspeții să ia masa într-o locație mereu nouă, amenajată în locații speciale, de poveste, sau în curtea unor locuri deosebite din București ori din apropierea Capitalei. La cina inedita, locurile sunt limitate pentru maxim 12 persoane, numai pe bază de rezervare prealabilă, iar locația le este dezvăluită vinerea seara, chiar înainte de weekendul pentru care au făcut rezervare. Meniul și asocierea de vinuri va fi și el unul surpriză și va fi dezvăluit pe parcursul cinei, prin explicații din partea Chef-ului și Host-ului locației care sunt deținătorii proiectului.
Începând cu data de 19 septembrie, se va organiza această pop-up terrace în fiecare weekend.
MENIUL
Chef Florin Andrei Vânău este cel care concepe meniul și gătește preparatele care sunt servite la cină. Bucătăria este una românească ca rețete și ingrediente, cu tehnici de gătire fusion și plating modern. Mâncare gustoasă, care provine din surse cât mai sigure și naturale, însoțită de vinuri speciale romanesti. „Echipamentul” constă într-o bucatarie pe carbuni (nu există acces nici la gaze, nici la curent) de tip japonez făcuta de către Chef Florin de la zero. Practic, se folosește o plită de sobă pentru prăjit și încălzit, rocă vulcanică pe post de plită și grătar, iar totul se gătește la jar, ca într-o bucătărie deschisă, în aer liber.
Meniul constă în amouse bouche, prestarter (ce poate conține preparate precum supă de roșii coapte, din grădina Chef-ului), starter (ca de exemplu file de sturion la jar, cu kale trasă în tigaie cu usturoi și unt, piure de mămăligă cu perle de brânză, pudră de roșii și storceag), plate cleanser, fel principal (precum piept de rață și de porumbel la jar, cu piure de dovleac plăcintar, dovleac marinat și zucchini la grătar și hrișcă prăjită cu smochine coapte), și desertul care tot timpul incearca sa fie cat mai neaos. La toate felurile de mâncare este asociat un vin pe măsură!
Meniul se schimbă de la un eveniment la altul, în funcție de sezon, la fel și selecția de vinuri, astfel încât să se asocieze cu gustul preparatelor.
Pentru a lua parte la această experiență, veți fi contactat după rezervare pentru a primi toate detaliile legate de eveniment și plată. În cazul în care cina este anulată din cauza condițiilor meteo sau din motive care țin de organizatori, suma se va restitui integral. În cazul în care clientul este cel care anulează rezervarea, suma va fi restituită complet doar dacă anularea se va face cu patru zile înainte de eveniment. Asta deoarece în zilele de miercuri se cumpără ingredientele necesare pentru prepararea mesei. În caz contrar, se va opri prețul dat pe ingredientele perisabile și se va returna diferența către client.