Despre Naser 3
"Tafathalo" înseamnă "Fă-mi onoarea". Este o invitație de a veni la masă.
A avea oaspeţi la masă şi a împărţi mâncarea cu alții este o veche tradiție de onoare din lumea arabă și o expresie de ospitalitate. Eşti invitat să deguşti aromele orientului cu ajutorul preparatelor tradiţionale!
La fel ca în multe țări din Orientul Mijlociu, gastronomia reprezintă o parte importantă a culturii locale, exprimând ospitalitatea și generozitatea localnicilor.
Termenii de referinţă ale acestei bucătării sunt cuşcuş, carnea de miel, năut, vinetele, măslinele, curmalele, apa parfumată (de portocale şi de trandafir), cărbunele şi ceaiul de mentă.
Mâncărurile bucătăriei arabe sunt înainte de toate o ocazie de întalnire în mijlocul familiei şi al prietenilor. Conform tradiţiei se stă pe perne sau pe bănci joase, împrejurul unei mese rotunde. Felurile de mâncare sunt consumate în tăcere, delectându-se cu fiecare îmbucătură. Mâncarea tradițională este mansaf-ul, care constă în carne de miel, asezonată cu ierburi aromatice, câteodată ușor picante, gătită în iaurt și servită cu orez. De obicei, se gătește mielul întreg, iar invitatului de onoare i se dau ochii mielului, considerați a fi o delicatesă.
După masă este timp pentru ceai şi discutii.Fierberea şi servirea se constituie într-un adevărat ritual. Gazda, un ceainic metalic, o tavă de cupru, ceşcuţe mici cu încrustaţii aurii. Cafeaua este şi ea inevitabilă.
Îţi face poftă să bei!
Descoperă bucătăria tradiţională arabă! Remarcă savoarea preparatelor cu specific arăbesc,care se datorează unei game diverse de condimente şi ingrediente mai puţin cunoscute în Occident şi care fac deliciul cunoscătorilor dar şi al celor care degustă prima dată;
ÎIncepe cu aperitive tradiţionale numite mezze-diferite sortimente de salate preparate din grâu, năut, legume, sos de rodii, muguri de pin,tahina (cremă de susan), falafel (chifteluţe din năut), full, murături, apoi friptură din carne de pui, miel sau vită, mâncare gătită în stil arăbesc, narghila cu diverse arome. Un adevărat deliciu sunt dulciurile tradiţionale cu alune, fistic migdale, curmale, însiropate şi alte delicatese.
Halal înseamnă "permis", este un mod de a descrie ca produsul din carne a fost sacrificat ritualic, în mod similar cu tradiția evreiască "kosher".
Datând din timpuri beduinilor, tradiția arabă spune să mănânci ușor dimineața și la prânz, cu o masă principală mai mare spre seara.