Cu o istorie de sute de ani, “Raţa Peking” reprezintă una dintre cele mai rafinate reţete de artă culinară chinezească. Dacă azi e atât de popular acest fel de mâncare, acum 150 de ani, modul în care era preparată raţa, era menit doar pentru plăcerea regelui.
Cum se pregăteşte raţa?
Se aleg numai exemplare de raţe bine crescute (îndopate 7-10 zile). Se curăţă de măruntaie printr-o tăietură sub aripă, astfel rața își păstrează apa din corp. Se umflă rața (de fapt pielea ei pentru a se desprinde de grăsime), se opărește, se pune la uscat, apoi se unge cu sosuri speciale). Astfel pregătită este introdusă apoi în cuptor deschis, la foc de lemn din anumite esențe de pomi fructiferi, care nu afuma rața ci doar o aromează. Se coace la foc aproximativ 40 de minute. Se scoate din cuptor când e rumenă, de culoarea curmalei, iar pielea este crocantă dar fragilă.
Rața servită pe o masută cu role este feliată cu dexteritate de către un specialist, în aproximativ 108 de felii subțiri.
Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.
Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?
Cum ar fi să primești oferte făcute special pentru tine?
Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de
profilul și preferințele tale. Să fim atenți la ce tipuri de localuri
frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii,
de fiecare dată, cu plăcere.
Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?
Politică Cookies
Restograf.ro folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. Dacă folosești restograf.ro, ești de acord cu politica noastră privind cookies. Mai multe detalii