Despre Peking Duck

Cu o istorie de sute de ani, “Raţa Peking” reprezintă una dintre cele mai rafinate reţete de artă culinară chinezească. Dacă azi e atât de popular acest fel de mâncare, acum 150 de ani, modul în care era preparată raţa, era menit doar pentru plăcerea regelui.

Cum se pregăteşte raţa?

Se aleg numai exemplare de raţe bine crescute (îndopate 7-10 zile). Se curăţă de măruntaie printr-o tăietură sub aripă, astfel rața își păstrează apa din corp. Se umflă rața (de fapt pielea ei pentru a se desprinde de grăsime), se opărește, se pune la uscat, apoi se unge cu sosuri speciale). Astfel pregătită este introdusă apoi în cuptor deschis, la foc de lemn din anumite esențe de pomi fructiferi, care nu afuma rața ci doar o aromează. Se coace la foc aproximativ 40 de minute. Se scoate din cuptor când e rumenă, de culoarea curmalei, iar pielea este crocantă dar fragilă.

Rața servită pe o masută cu role este feliată cu dexteritate de către un specialist, în aproximativ 108 de felii subțiri.

Visa, Mastercard

Parcare publică

Mihai Bravu / Est

Mihai Bravu 62A

12:00 - 00:00

Rating și review-uri