Despre Zexe Braserie

In perioada interbelica, Bucurestiul numara cele mai multe cafenele si cofetarii din Europa. Dar ce s-a intamplat cu toate acestea si cum de, in 2011, vitrinele cofetariilor din Bucuresti aratau precum cele ale Frantei anilor ’60. Daca lucrurile ar fi evoluat firesc, fara o intrerupere de aproape 45 de ani, credem cu tarie ca astazi am fi stat alaturi de Franta si Italia, pe podiumurile marilor concursuri de cofetarie.

Ideea de baza a initiativei noastre la Zexe Braserie este foarte simpla: aducem in contemporaneitate vechi retete romanesti, care erau la ordinea zilei in toate restaurantele, braseriile si cofetariile romanesti din perioada antecomunista. Va vine a crede sau nu, macarons tronau in mijloculul cartii Ecaterinei (Colonel) Steriady, inca de la 1875. Si nu, nu reinterpretam retete, ci mai degraba le revizitam. Le facem asa cum erau, dar cu ingredientele de astazi. Asa ca, va invitam sa descoperiti la Braseria Zexe o cofetarie romaneasca revigorata, plina de echilibru, eleganta si, mai ales… emotie

Brasserie, Cofetărie, Gelaterie, Românesc, Urban

Ana Consulea

zelateria.ro

Mastercard, Visa

Parcare publică

Aviatorilor / Nord

Bdul. Aviatorilor nr.65

L - D 09:30 - 22:00

Rating și review-uri