Restaurante de la care poți comanda preparate pentru masa de Paște
27 aprilie 2021 | Noutati
Ne place să avem tot felul de bunătăți la masa de Paște, să fie cât mai îmbelșugată! Din păcate însă, nu avem mereu timpul necesar (sau priceperea) să gătim toate câte ne-am dori. Și atunci pică la fix ofertele restaurantelor de la care poți comanda preparate de Paște!
Îmi aduc aminte cum, acasă ala părinți, pregătirile pentru masa de Paște începeau cam cu o săptămână înainte. Se punea la cale meniul, se făceau liste de cumpărături, se mergea la piață și apoi începea „bucătăreala”. Și slavă Domnului că erau o mulțime de făcut – că trebuia să ai și ouă roșii, și o salată, un aperitiv, și un drob, și o ciorbiță, plus friptura de miel și niște sarmale pentru mofturoșii familiei, ca să nu mai vorbim de desert – începând de la cozonaci și pască, până la tot felul de prăjituri și prăjiturele. Acum îmi pare muncă pentru o armată de oameni! Iar cum timpul a devenit o resursă tot mai greu de găsit, mi se pare și o sarcină (aproape) imposibilă.
Soluția salvatoare? Comandă de la restaurant bucatele pentru masa de Paște
Chestia asta cu timpul insuficient și cu munca multă în bucătărie e o problemă pe care o avem mulți dintre noi. Tocmai de aceea au și prins așa de bine ofertele de la restaurantele care au compus meniuri speciale pentru Sărbători și ți le pot livra direct acasă, gata să fie servite. Și nu e vorba doar de comoditate, ci mai ales de considerente cât se poate de practice. E drept că te costă ceva, dar dacă stai să faci un calcul, ai să vezi că prețul e corect. Și mai ai și garanția că mâncarea a ieșit așa cum trebuie.
Noi am luat la „puricat” ofertele restaurantelor și am făcut o listă cu câteva recomandări.
- Stadio a venit și anul acesta cu un Meniu de Paște gata de livrat acasă prin intermediul Oala Stadio – Food Delivery. Fac parte din familia restaurantelor Stadio Restaurants, NOR, Cișmigiu Bistro și 18 Lounge – asta ca să-ți faci o idee despre experința lor. Și sub conceptul de Oala Stadio îți livrează acasă preparate în cantitate mai mare, ca să umpli farfuriile tuturor celor de-ai casei. În meniu găsești cam tot ce vrei – de la ouă roșii, la salată de Boef și drob, salată de vinete, ciorbă de miel sau de burtă, friptură de miel și sarmale, pască, cozonac și tarte, dar și mai multe tipuri de vin (ca să scapi și de grija băuturii). Comenzile se preiau până pe 28 aprilie, iar livrările se fac pe 1 mai. Meniul de Paște este disponibil doar prin comandă telefonică, la 0722 722 227.
- Și Zexe Sofia e gata să-ți dea o mână de ajutor pentru a savura cum se cuvine Sărbătorile Pascale: cu mâncare delicioasă, cu preparate după rețete vechi, din moși-strămoși, și cu multă voie bună. Lista e luuungă și bogată, plină cu bucate rupte din bucătăria românească. Au o mulțime de gustări (droburi, icre, terină, chifteluțe etc.), ciorbe (vreo 5 feluri din care poți alege), fel principal (friptură de miel sau ied, sarmale, curcan, ceafă de mangaliță dar și pește), plus garnituri și desert (cozonac, pască, tiramisu, cornulețe etc.). Și mai au ceva: cărnuri gata preparate să fie făcute acasă, la grătar sau la cuptor (însoțite de indicațiile bucătarului: gradele și durata de ținut în cuptor și de sosuri.) Comenzile se pot plasa până pe 27 aprilie (cu livrare pe 30 aprilie și 1 mai), telefonic la 0722 210 844 / 0769 026 026 sau prin e-mail la [email protected]. Comanda minimă este de 150 lei. Poți găsi aici meniul complet.
- Fratellini Bistro a pregătit pentru masa de Paște mai multe meniuri speciale, așa încât fiecare să-și poate alege ce i se pare mai potrivit. Ai la dispoziție 3 meniuri fixe pentru patru persoane, cu preț prestabilit, un meniu a la carte (adică alegi fix preparatele pe care vrei să le comanzi, individual) și un meniu cu selecție de mini deserturi (care include 7 tipuri de prăjituri și e disponibil în varianta de 500 g sau 1 kg). Spre exemplu, în meniu găsești platouri reci, stufat, cotlete sau cârnați de berbecuț, ciorbă, plus preparatele tradiționale (drob, friptură de miel, borș etc.). Iar ouăle și vinul sunt din partea casei. Meniul a la carte se regăsește și pe Glovo, Bolt Food și Tazz by eMAG. Poți da comandă până pe 30 aprilie la 0733 229 229 sau prin email la [email protected].
- Un alt restaurant foarte bun de la care poți comanda un meniu delicios de Paște este și Maize farm to table. Oferta lor este foarte clară și include: borș de miel, friptură de miel la cuptor, drob de miel, tocană de miel cu ștevie, cartofi noi cu unt și ierburi, chiftele de miel cu pin și merișoare, ouă în crustă de năut, ouă vopsite, cozonac, pască și pâinea casei. La cum sună și la cum știm noi că fac ei mâncarea, sigur toate preparatele sunt delicioase! Comenzile se fac până pe 30 aprilie la prânz și se ridică de 1 Mai. Pentru a-ți rezerva meniul și a primi mai multe detalii poți suna la 0745 600 200.
- Tradiționalul miel pentru masa de Paște este frăgezit și la Anika Restaurant de Chef Alexandru Dumitru după o rețetă cu condimente speciale și umplut cu leurdă, hrișcă și stafide (la cerere, carnea de oaie poate fi înlocuită cu antricot de vită sau pui de fermă, condimentate cu amestecuri speciale, umplute cu verdețuri). În plus, pachetul Anika de Paște conține și cartofi noi, piure de urzici cu usturoi verde, pască cu brânză și vanilie, cozonac cu nuci și ciocolată, făcut de ei, dar și o selecție de borcănele cu bunătăți artizanale, gătite în bucătăria Anika (pate din ficat de pui, icre de crap, pesto de leurdă, miere de la Iordache, sos de ardei iute, unt cu verdețuri) și 2 sticle de vin. La cerere, se poate adăuga în pachet și drob de miel. Iar pentru a se asigura că friptura ajunge gătită perfect pe masa de sărbătoare, Chef Alexandru va include în cutie instrucțiuni de gătire și timpii de coacere. Pachetul este pentru 4-6 persoane, iar numărul de pachete este limitat. Comenzile se fac până pe 28 aprilie, la numărul de telefon 0726 400 148. Iar livrările se vor face pe 29, 30 aprilie și 1 mai, pentru a avea totul proaspăt în ziua de Paști.
- Și White Horse Pub & Restaurant primește comenzi până pe 28 aprilie pentru meniul de Paște. Și încă ce meniu! Plin cu de toate – atât preparate tradiționale, cât și vegetariene. Ai la alegere între mai multe tipuri de antreuri, ciorbe (de miel, vită sau curcan), fel principal (unde găsești de la sarmale, la rasol de miel, până la somon la grătar sau șnițel), deserturi multe și apetisante. Cât despre meniul vegetarian, ca să-ți faci o idee, îți dăm două-trei exemple: drob vegetarian, supă cremă de funghi porcini, hummus cu rodie sau tartă sărată. Comenzile se preiau la numerele de telefon 021 231 2796 / 0729 660 781.
- La Simbio, în loc de pască pentru meniul de Paște de anul acesta s-au gândit să pregătească tartă cu brânză de vaci, stafide și aluat fraged cu unt, făcută în casă. Și nu numai! În meniul lor mai găsești multe alte bunătăți: pulpă de miel la cuptor cu rozmarin, usturoi și vin alb, sarmale în foi de varză murată (cu carne sau vegetariene), salată de boeuf, piftie cu carne de curcan, trei variante de quiche, cozonac, tarta cu brânză de care îți spuneam la început, dar și două tipuri de vin bun. Comenzile se primesc până în seara zilei de 27 aprilie, pe adresa [email protected].
- Și propunerile echipei NOUA pentru masa de Paște sunt gata și se pot comanda pentru acasă. Ei au inclus în meniu pâinea făcută de ei cu maia și untul casei, Ciorbă de miel cu lobodă și dragavei, Ouă din Drob, Friptură de miel gătit întreg, rulat cu ierburi de primăvară, Cartofi noi, verdețuri la jar și sos de brânză de burduf, Salată de primăvară din Grădina corbilor și Pască în stil basc. Meniul este pentru două persoane și poate fi comandat la 021 794 32 94, iar pachetele sunt apoi pregătite frumos pentru pick up de la restaurant.
Alte restaurante care oferă masa de Paște cu livrare acasă (descoperă meniul în link):
Citește și: