Restaurante de cartier la care merita sa va puneti la masa
3 august 2016 | Locuri cool
Povestile Bucurestiului vechi scot la iveala ceva ce era, cumva, la mintea cocosului: unul dintre cele mai importante locuri intr-un cartier era carciuma (stim ca nu va surprinde). In mahalalele Bucurestiului, bodega era punctul central, miezul cartierului. Marturie stau si multiplele incercari esuate ale lui Caragiale de a deveni carciumar, poveste tragicomica (ironic, nu?) despre care puteti citi aici.
Acum, periferia orasului nu mai poarta numele de mahala iar bogeda e restaurant, bistro, pub sau gastrobar. Ca sa combatem gandirea ca restaurantul de cartier reprezinta automat genul de local in care nu ar trebui sa intri niciodata, am aruncat o privire de ansamblu pe harta Bucurestiului si am alese acele cateva restaurante de la „periferie” in care chiar merita sa va puneti la masa.
Restaurantele de cartier sunt varianta comoda pentru cei care locuiesc in zona respectiva si vor sa iasa la masa. Sunt si varianta mai ieftina pentru cei care vor sa iasa la pranz sau la cina la o carciumioara, dar inca nu le-a intrat salariul sa-si permita locanta de centru.
Asadar, intr-o lumina noua, iata care sunt restaurantele de cartier in care merita sa faceti o oprire. La final, asteptam si sugestiile voastre sincere: care e restaurantul din cartierul in care stati in care va place sa iesiti la masa?
Trattoria Roma (Drumul Taberei)
Drumul Taberei n-o avea metrou, dar are un restaurant italian foarte apreciat, mereu plin, ceea ce intotdeauna e semn bun. Prea putin activ in mediul online, dar prezent pentru clientii sai, Trattoria Roma are un meniu italian generos, cu multe paste bune, pizza, dar si feluri principale pe alese. Atmosfera familiala, de ai impresia ca toata lumea se stie cu toata lumea, Trattoria Roma e la parterul unui bloc si e un restaurant italian care merita incercat si daca nu stati in zona.
Sabatini (Basarabia – Diham)
In apropierea stadionului National Arena, aproape de patinoarul care e in reconstructie, e un restaurant italian mic. Localul de cartier are personalitate si asta se vede si in decor, dar si in farfurie. Interiorul este un amalgam de obiecte vechi, afise, ulcele si lucruri care par imprumutate dintr-o bucatarie din Italia. Terasa e acoperita de umbrele colorate si biciclete agatate. Iar mancarea e buna si la preturi super decente. Din aceste motive, la Sabatini e cam tot timpul plin.
Excellence (Rahova)
Excellence e situat pe o strada cu nume de basm, Petre Ispirescu, intr-un cartier despre care se aud tot felul de povesti, Rahova. De bucataria Excellence se ocupa Chef Vasile Nicolae, participant la Top Chef si bucatar care a preluat conducerea mai multor localuri din Bucuresti. La Excellence si-a propus sa reinventeze preparate internationale si traditionale, astfel ca aici gasiti si papanasi reinventati, si ciolan cu fasole, dar si mancare fusion. Relativ recent pe piata localurilor bucurestene, Excellence incepe sa-si construiasca un renume in cartier, dar, ca orice personaj nou in zona, mai dureaza un pic.
La Cocosu’ Rosu (Militari)
Ne intoarcem in Vest si va invitam la unul dintre restaurantele mari ale Militariului, La Cocosu’ Rosu. Un restaurant cu traditie, un local de familie deschis in 1999 si care inca activeaza cu energie. Multe dintre ingredientele folosite sunt produse chiar de ei, fie ca vorbim de grau, legume sau pasari. Mai mult, Cocosu’ Rosu a si reprezentat Romania la International Green Week de la Berlin, un festival important pentru toti jucatorii din agricultura si industria alimentara. Asadar, pentru cei care stau in Militari, La Cocosu’ Rosu e o destinatie de bifat, dar si pentru cei care vor sa strabata orasul si sa incerce preparatele acestui restaurant.
Borgo Margherita (Vitan)
In zona Vitan, aproape de Delta Vacaresti, pe o straduta, a aparut de curand o pizzerie. Cateva mese, fara decor simandicos, Borgo Margherita e creatia unui maestru pizzar cu scoala bucatariei in Napoli, orasul celei mai bune pizza. Benny, omul care a creat Borgo, si-a propus sa aduca pizza napoletana la Bucuresti si noi zicem ca i-a iesit. Ingrediente simple si de calitate si o metoda de preparare speciala, asta face ca pizza de la Borgo sa merite o vizita si de la cei care nu stau in zona.
Edessa (Colentina)
Edessa e unul dintre restaurantele turcesti foarte bune ale Bucurestiului. Doar pentru ca nu e cu mot in frunte si pus in centru, asta nu inseamna ca Edessa nu ofera mancare buna la margine de oras. Dar, atentie, cu preturi de centru. Edessa are si o poveste romantata, ceea ce ar trebui sa urgenteze o vizita la acest restaurant de cartier. Mai exact, Edessa e „copilul” unui bucatar turc, Mahmut, care a studiat la Istanbul si care a deprins arta gatitului in familie. Tot povestea lui Mahmut a inspirat si numele restaurantului, Edessa fiind numele din Antichitate al orasului in care s-a nascut bucatarul. Edessa are un meniu super generos cu mancaruri gatite, kebab-uri, delicii grill sau la cuptor si altele.
Qian Bao (Baba Novac- Dristor)
Qian Bao e la Intrarea Baba Novac, zona Dristor, iar restaurantul arata ca o semi-bomba de cartier. Dar exista un mit conform caruia restaurantele chinezesti/ libaneze/ turcesti care arata ca niste bombe sunt si cele mai bune. Cu cat sunt mai aranjate, cu atat scade calitatea mancarii, sau, ma rog, gustul acesteia. Nu putem da valoare absoluta acestui mit, dar Qian Bao e un restaurant chinezesc bun. Deopotriva un loc frecventat de oamenii din carier, dar si de hipsteri, Qian Bao merita o vizita cand vi se face pofta de mancare chinezeasca.
Si acum va rugam pe voi sa ne spuneti: in ce cartier stati si la ce restaurant iesiti, unde va place sa mancati in zona?