Restaurante de la care poți comanda tot ce trebuie pentru masa de Paște
14 aprilie 2022 | Noutati
Pentru că Paștele se apropie cu pași repezi, au apărut și ofertele din partea localurilor care sunt gata să îți dea o mână de ajutor. Sau mai degrabă… un întreg meniu de ajutor. Așadar, dacă vrei să scapi de gătit anul ăsta, uite ce restaurante îți livrează masa de Paște.
Ca de fiecare Sărbătoare importantă, fie ea Paște sau Crăciun, masa trebuie să fie masă. Păi nu? Să avem acolo câte ceva din toate bunătățile tradiționale și să ne bucurăm de ele adunați în jurul mesei cu familia și cu cei dragi. Sunt frumoase tradițiile, sunt gustoase mâncărurile, e frumoasă toată perioada asta de pregătire dinaintea Paștelui. Ce nu e chiar așa frumos e că, de multe ori, nu avem pe atât de mult timp pe cât ne-ar plăcea (sau de cât am avea nevoie) să preparăm toate bunătățile.
Și atunci, o variantă tare la îndemână și care câștigă tot mai mulți „mușterii” de la an la an, e să comanzi de la restaurante bucatele pentru masa de Paște. Și dacă nu chiar pe toate, măcar o parte din ele.
De la ce restaurante din București poți comanda pentru masa de Paște
În primul an de pandemie, când localurile erau închise mai peste tot, a fost o avalanșă de oferte de la restaurante gata să-ți livreze mâncarea pentru zilele de sărbătoare. Și chiar dacă acum s-a mai redus un pic oferte, sunt încă localuri care au pregătit meniuri speciale pentru Paște și sunt gata să-ți trimită acasă mâncarea gata preparată.
Uite câteva dintre ele (păstrează link-ul și mai aruncă din când în când un ochi, că vom updata articolul pe măsură ce apar oferte noi).
Fratellini Bistro
Te-ai gândit cum ai vrea să arate masa de Paște și ce bunătăți să umple farfuriile? Ai văzut meniurile de la Fratellini Bistro? Noi zicem că ai ce alege de la ei, mai ales că ai diferite variante de meniu între care poți opta. Mai exact, sunt 3 meniuri gata făcute pentru patru persoane, fiecare cu preț și preparate bine stabilite (dacă sunteți mai mulți, nu ai decât să dublezi sau să triplezi comanda), plus un meniu a la carte, din care poți comanda preparate punctual (iei doar ce ai nevoie).
Să îți dăm și un exemplu. Meniul 1 include:
- Platou rece pentru Sărbătoare (ruladă de miel, telemea de oaie, ridichi, măsline, ceapă verde și usturoi verde viu)
- Drob de miel tradițional, făcut după rețete vechi
- Stufat de miel – tocană de miel gătită încet la ceaun, cu ceapă și usturoi
- Cotlete de berbecuț fripte la jar
- Cartofi Boulangere pregătiți ca la Fratellini
- Pască tradițională cu brânză dulce
- Cozonac cu miez moale și pufos, umplut cu nucă și cacao
- Trio Chocolate Bavarois
Ouăle și vinul sunt din partea casei. Iar meniul are preț de 790 de lei. (Meniul 2 costă 940 lei, iar meniul 3 costă 710 lei).
Aruncă un ochi pe oferta completă și pune planul la cale.
Vrei să dai comandă? Sună-i la 0733 229 229 sau trimite un email la [email protected] și plasează comanda cu meniul tău preferat de Paște. În perioada 7- 21 aprilie se pot face precomenzi, iar în zilele de 22 aprilie și 23 aprilie (până la ora 16.00), aceste comenzi se pot ridica de la Fratellini Bistro. Meniul à la carte se regăsește și pe Glovo, Bolt Food și Tazz by eMAG .
La Mama
Mai știi când ziceai că ai mânca niște sarmale făcute ca la mama acasă? Sau mă rog… un cozonac, o friptură, ceva. Ei bine ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să și primești (sau să-ți iei singur/ă). Asta dacă dai comandă La Mama. Și ei se numără printre restaurantele care au anul acesta un meniu special pentru masa de Paște. Și ei au două meniuri prestabilite („Pachet Classic” și „Pachet Extravaganzza”), dar îți oferă și opțiunea de a comanda preparate de sine stătătoare (sarmale, ouă roșii, friptură, borș, salată de boef etc.)
Din „Pachetul Classic” (pentru 3-4 persoane) menționăm:
- Tavă cu salată boeuf (1 kg)
- 20 ouă roșii
- Oală cu borș de miel (2,4 kg)
- Tavă cu drob de miel (0,8 kg)
- Tavă cu stufat de miel (1 kg)
- Tavă cu friptură de curcan (0,7 kg)
- Tavă cu cartofi cu rozmarin (1,2 kg)
- Pască (1 kg)
- Cozonac (0,8 kg)
- Răsfăț Fetească Neagră (750 ml)
„Pachetul Classic” costă 760 lei (iar „Pachet Extravaganzza”, pentru 4-6 persoane, costă 990 lei). Oferta completă o găsești aici.
Vrei să dai comandă? Pentru masa de Paște se preiau comenzi până miercuri, 20 aprilie, iar livrarea/ridicarea produselor se va efectua în perioada 22 aprilie, interval orar 12:00 – 20:00 și 23 aprilie în intervalul orar 11:00 – 16:00. Programarea comenzilor se face în ordinea primirii lor. Mâncarea este gătită exclusiv la comandă pentru fiecare client în parte, în ziua livrării. Numărul de comenzi pe care îl pot procesa pentru masa de Paște este limitat și de aceea te încurajăm să plasezi comanda cât mai repede. Poți da comanda direct pe site.
White Horse Restaurant & Pub
Mai sunt câteva zile până când intrăm în Săptămâna Mare și odată cu emoția acelor zile, încep și pregătirile pentru masa cea mult așteptată. Dar să știi că te poți baza și pe cei de la White Horse Restaurant & Pub în ceea ce privește meniul acestor Sărbători! Mai ales că sunt deschisi să primească și alte sugestii de preparate pe care le-ai dori pentru masa de Paște și care nu se regăsesc în meniul lor standard.
Oferta oricum e bogată (găsești aici lista completă de preparate). Ca să îți dăm și câteva exemple, uite ce găsești prin meniu:
- Antreuri (Salată de bouef cu carne de vită, Salată din icre de știucă, Ouă umplute cu pate de rață, Drob de miel cu verdețuri proaspete și Chifteluțe de curcan)
- Opțiuni vegetariene: (Supă cremă de broccoli cu semințe de dovleac coapte, Tartă sărată cu brânză de capră, frunze de spanac și leurdă, Risotto cremos cu ciuperci shimeji și sparanghel etc.)
- Ciorbe (Borș de miel cu leuștean proaspăt, Ciorbă de țară, de curcan)
- Fel principal (Sarmale în foi de varză cu mămăliguță, Pulpă de miel gătită lent la cuptor cu vin roșu și usturoi verde și cartofi noi confiați în untură de rață, Porchetta de Mangalița rumenită la cuptor cu fenicul copt și zucchini sote cu usturoi etc.)
- Desert (Pască cu brânză dulce, Pască fără gluten, Cozonac de casă, Cornulețe fragede cu nuca și scorțișoară, Mix de prăjituri de casă)
Vrei să dai comandă? Pentru detalii poți suna la 0729 660 781 / 021 231 27 95 sau scrie-le pe adresa [email protected].
Restaurant Thalia
Și restaurantul Thalia vine cu o ofertă în care a adunat bunătăți una și una. Nu e prima dată când fac asta și, ca în fiecare an, te invită să îți răsfeți invitații la masa de Florii și de Paște comandând la ei! Propunerea lor: preparate tradiționale sau internaționale pregătite cu grijă, din ingrediente naturale proaspete. Ai peste 30 de preparate din care poți alege – de la aperitive, ciorbe, fel principal și desert.
Oferta completă o găsești aici, iar ca să îți dăm și câteva exemple, din meniu am selectat:
- Aperitive (ouă roșii, drob, platouri mixte, salate, quiche etc.)
- Ciorbă de perișoare, sarmale (în varză sau foi de viță), plăcintă cu carne etc.
- Fripturi de tot felul (Miel la cuptor, Mușchi de vită Wellington, Mușchiuleț de porc împănat)
- Preparate din pește (Salată cu icre de crap, Salată cu macrou afumat, Biban de mare cu legume dulci etc.)
- Deserturi gustoase (cheesecake și o mulțime de torturi).
Vrei să dai comandă? E musai să faci precomandă. Intră pe site, alege ziua și intervalul orar pentru livrarea comenzii. Pentru comenzile de Paște, ultima zi de livrare este 22 Aprilie 2022.
Studio 80
Ca în fiecare an, și la Studio 80 se încing oalele și se bagă tăvile la cuptor, pline de bunătăți pentru masa de Paște! Bucate tradiționale, proaspete și gătite bine, bine.
Ce găsești în meniu? Printre altele…
- Drob (de miel sau de pui)
- Verdețuri de sezon, ouă roșii și brânză de oaie
- Salată boeuf și borș (de miel sau de găină)
- Sarmale în foi de varză și pulpă de miel Noua Zeelandă, la tavă
- Cartofi la cuptor, murături și pâine pe vatră
- Desert – pască, cozonac, tort de biscuiți
Oferta completă o găsești aici.
Vrei să dai comandă? Pentru a gestiona corect capacitatea cuptoarelor, comenzile pentru cozonac și pască pot fi făcute până la data de 18 aprilie. Pentru restul produselor, comenzile s eprimesc până pe 20 aprilie, urmînd ca toate comenzile să fie livrate pe 23. Comanda minimă este de 300 de lei și se percepe un avans de 50%. Poți da comandă la 0749 788 346 sau la 031 437 97 29.
The Grill
Și The Grill intră în lista de restaurante care îți pot pregăti masa de Paște. Știu și ei prea bine că mulți suntem ocupați, dar și cât de mult ne place mâncarea bună! Și ne vin în ajutor cu meniul complet pentru sărbători.
Cu ce ne ademenesc:
- Platou tradițional (2 persoane) – cu ouă roșii, chifteluțe, telemea, caș de oaie, produse tradiționale
- Drob de miel
- Supă de găină cu găluști și Ciorbă de miel ardelenească
- Fripturi (de miel sau de curcan, la cuptor)
- Garnituri (pire de cartofi, cartofi zdrobiți cu usturoi sau legume la cuptor)
- Salam de biscuiți și cozonac (cu rahat și nucă, cu nucă și cacao sau cu mac)
Vrei să dai comandă? Sună la 0764 822 977 (până miercuri inclusiv). Ei le prepară, iar sâmbătă până la 19:00 te așteptă la ei să le ridici.
Ava Bistro
Umple masa de Paște cu preparatele gustoase de la Ava Bistro și stai fără grija gătitului! Se ocupă ei de gătit, de la ciorbe la desert, tu trebuie doar să alegi! Ce zici de o pulpă de rață confiată și rumenită, servită cu piure de morcovi, broccoli și dulceață de merișoare? Sună tare bine, nu? Uite ce mai au în meniul pentru masa de Paște:
- Drob de miel
- Borș de miel și Ciorbă de perișoare
- Friptură de miel la cuptor și cartofi aromați cu rozmarin
- Curcan AVA la cuptor în sos de vin și piure de cartofi cu verdețuri
- Cozonac FANTASTIC Grand Marnier, cu lichior de portocale
- Cozonac BOIERESC cu de toate
- Pască divină
Folosesc numai ingrediente 100% naturale.
Vrei să dai comandă? Preiau comenzi pentru masa de Paște până pe 20 aprilie (inclusiv), cu livrare joi, vineri și sâmbătă (21-23 aprilie, ora 15:00 ultima comandă). Poți plasa comanda la 0770 888 222 sau la 0770 888 333, dar și pe site (unde poți vedea și cum arată bunătățile). Livrează cu șoferi proprii, în București, Voluntari și Otopeni.
Chef Atelier by Cezar Munteanu
Chef Atelier by Cezar Munteanu este un concept inedit: aici ai la dispoziție spațiul tău privat pentru o experiență absolut inedită alături de prieteni, familie, parteneri de afaceri. Rezervi din timp unica masă a restaurantului și te bucuri de Tasting Meniurile pregătite special de Chef Cezar, de vinurile alese tot de el, dar și de poveștile extraordinare despre gastronomie și viață pe care le poți trăi împreună cu Cezar Munteanu și soția lui, Mona Nicolici, gazdele. Tot la ei poți apela dacă ai un eveniment, căci te ajută să-l organizezi și îți aduc meniuri personalizate și preparate gătite de Chef Cezar.
Ei bine, de Paște primesc comenzi pentru masa de sărbătoare. Pentru că ne pregătim de un Paște special, în care liniștea, bucuria și pacea alături de familiile noastre ar trebui să fie, cu adevărat, trăite și simțite la cea mai înaltă valoare, de ce nu ai lua de la ei preparate cu totul speciale?
Din meniul lor am selectat câteva preparate, să-ți dăm exemplu. Oferta completî o găsești aici.
- Drob de miel și Drob de ciuperci de pădure, cu linte și verdețuri
- Pate de păstrăv afumat și Pate de rață și pui Armagnac
- Ciorbă de miel și Borș cu perișoare din piept de curcan
- Pulpă întreagă de miel la cuptor cu ierburi aromatice și usturoi
- Cocoșel de pădure copt cu plante aromatice și usturoi
- Pască cu dulceață de lămâie și Plăcintă de dovleac și nucă rețetă Chef Atelier.
Vrei să dai comandă? O poți face până pe 20 aprilie, prin mesaj pe Facebook, prin e-mail la [email protected] sau la telefon 0746 555 505. Comenzile se ridică personal, vineri, 22 aprilie, până în ora 16:00, de la Chef Atelier (strada Pictor Ion Andreescu, nr 10).
Mântuleasa 40
Savorile culinare tradiționale au puterea magică de a ne aduce împreună și de a crea o atmosferă de tihnă acasă. Pentru asta, Mântuleasa 40 îți aduce rețetele preferate de Paște pe care le găsești aici. Și nu-ți rămâne decât să te bucuri de sărbătoare alături de cei dragi.
Din meniu:
- Borș de miel sau de curcan
- Friptură de miel la cuptor și Friptură de curcan
- Sărmăluțe în foi de viță sau Sărmăluțe tradiționale
- Stufat și Drob de miel / de pui
- Platou tradițional și Ouă roșii
- O mulțime de garnituri și salate
- Deserturi delicioase (cozonac, pască și torturi)
În plus, au și trei meniuri complete: Combinația cu de toate (pentru 6-8 persoane) – 790 lei; Combinația excelentă (pentru 4-6 persoane) – 610 lei; Combinația de 4 feluri principale și 10 ouă roșii – 460 lei.
Vrei să dai comandă? Comenzile se primesc până pe 22 aprilie 2022, ora 17:00. Iar plata se efectuează online, cu cardul, la momentul comenzii. Livrarea se face pe 21 și 22 aprilie, până la ora 21:00, și pe 23 aprilie, până la ora 18:00. Poți plasa comanda pe site.
Zexe Braserie
Ca întotdeauna, cei de la Zexe Braserie sunt pregătiți să aducă un strop de bucurie pe mesele și pe chipurile noastre, cu cele mai bune deserturi românești. Cozonac clasic, cozonac însiropat, pască, piersici cu cremă de ciocolată, pricomigdale, turtă dulce, fondante delicioase, Medovik… sunt doar câteva dintre idei. Meniul complet îl găsești aici. Și ce putem să-ți spune cu siguranță e că au o pască excepțională (cu muuulte stafide și umplutură de brânză cremoasă din plin, pe un blat pufos de cozonac), iar cozonacul are umplutură din plin!!!
Vrei să dai comandă? Plaseaz-o din timp, la 0786 778 777, pe [email protected] sau în formularul de comandă de pe site (dacă vrei ca Paștele vostru să arate ca în fotografiile lor).
Foto: Marius Sabău
Tartelicious
Și la Tartelicious s-a dat startul comenzilor pentru Paste. Anul acesta au 3 tipuri de babka (75 lei) – clasică cu ciocolată și nucă, fistic și dulceață de zmeură și una sărată – cu pesto de leurdă și brânză de burduf. Dacă mai e nevoie de prezentare, babka nu este cozonacul nostru românesc, pufos, e mai degrabă îndesat și umed, având un sirop de portocale și rom. Tot de la ei poți lua și Pască fără aluat, cu mascarpone și merișoare, stafide îmbătate (85 lei / 1 kg), Quice Verdura (100 lei) și Cutia Goodies (175 – 225 lei) – conține 3 tarte mini tarte, 3 tipuri de mini cannoli, Krembo (biscuit cu bezea italiană), brownies bites, bomboane raffaello și fursecuri cu migdale. Desigur, plus cozonacul Tartelicious – o combinație între cozonacul clasic, potică și umplutură ciocolatoasă. Au doar 5 bucăți disponibile pe zi (cele de dinainte de Paste).
Vrei să comanzi? Zicem să te grăbești că acum se încheie listele, vorbind din experiența anilor trecuți. Comenzile se pot plasa telefonic (0732 816 704) / prin mesaj / pe Instagram sau Facebook. Când s-au umplut listele, aia a fost. Deci cu cât rezervi mai repede, cu atât mai bine. Pot fi ridicate din Brezoianu 35 în data stabilită de comun acord.
Știm că de abia aștepți să vină Paștele. Iar acum, după ce ai văzut câte bunătăți au pregătit restaurantele pentru masa de Paște, cu siguranță ți-e gândul numai la mâncarea delicioasă pe care o vei savura zilele acelea. Alege meniul sau localul preferat și chiar că poți avea sărbători liniștite!
Citește și:
- O rețetă inedită de pască delicioasă, de la Chef Nico Lontras
- Cozonac simplu, ca pe vremuri, de la István Deák
- Rasol de miel brezat în oțet balsamic și vin roșu, de la Alexandru Iacob