Top berării din București unde te poți răcori cu o bere reece și bună
21 septembrie 2022 | Locuri cool
Dacă sunt aproape 40 de grade afară, atunci e momentul perfect să-ți suni prietenii și să-i inviți în oraș la una dintre cele mai bune berării din București. Fiindcă nu există remediu mai potrivit pentru toropeala adusă de caniculă decât o bere rece!
Update 2022
Când nu mai poți de cald și simți că hainele se lipesc de tine, nu visezi decât la o terasă umbrită și răcoroasă și un pahar de băutură rece care să-ți domolească setea! În cazul iubitorilor de bere, la o halbă aburită, plină ochi de o bere bună de tot!
Noi, românii, suntem mari amatori de bere. Dovadă că în 2020 eram pe locul 7 în UE ca volum al pieței și pe locul 8 în topul producătorilor. Conform Asociației Berarii României, se consumă 86 de litri pe an / per capita, iar 97% din berea consumată provine din producția locală. Și sunt o mulțime de terase și berării în București la care poți ieși să te bucuri de o bere bună, multe din ele oferindu-ți chiar bere artizanală.
Top berării din București la care să ieși cu prietenii
Nu știm exact câte berării sunt în București, dar le știm pe cele mai bune dintre ele. Majoritatea se află în Centru Vechi, însă asta nu e o regulă. Fie că vorbim de bere proprie sau de import, la halbă sau la metru, bucureștenii iubesc ideea de a consuma bere în oraș.
Dacă ți s-a făcut deja poftă, uite cele mai tari berării din București.
Fabrica de Bere Bună
Localul din Calea Victorie 91-93 este unul dintre primele baruri din București dedicate berii artizanale. Adică orice bere vândută la Fabrica de Bere Bună este 100% artizanală și fabricată în România, produsă în micro-berării independente. Berea lor se numește Zăganu, după numele vârfului muntos Zăganu, la poalele căruia se află fabrica, iar în meniu vei găsi bere nepasteurizată, nefiltrată, blondă, brună sau roșcată, Pilsner sau Ale, draught sau la sticlă… de toate, ce să mai!
Chiar dacă nu este uriaș, tavanul înalt și designul minimalist te fac să te simți într-o berărie din Berlin sau din Copenhaga. Iar terasa urbană, amenajată chiar pe trotuar, e perfectă pentru a lua pulsul orașului. În plus, au și un meniu scurt care se potrivește la fix cu selecția de beri!
Rezervă o masă la Fabrica de Bere Bună
Caru’ cu Bere
Cea mai interesantă parte la Caru’ cu Bere este diversitatea oamenilor. De la turiști curioși și dornici să cunoască Bucureștiul, la studenți în pauza de masă, toți merg să bea o bere în frumoasa clădire din Centrul Vechi. Locul din strada Stavropoleos 5 aduce în prezent farmecul orașului din secolul nouăsprezece, dar păstrează și rețeta unică, originală din 1879, așa cum a fost adusă din Germania de către fondatorul berăriei, Nicolae Mircea. Orice vizită se transformă ușor într-o lecție de istorie.
Pe lângă berea fabricată după o rețetă originală secretă, Caru’ cu Bere este faimos și pentru cele mai gustoase specialitați culinare. Specialitatea casei au reprezentat-o mult timp crenvurștii cu hrean, din care se consumau zilnic tone întregi și pentru al caror hrean, trecut prin razătoare,au lăcrimat multe generații de ospătari.
Rezervă o masă la Caru’ cu bere
Curtea Berarilor
La fix 5 minute de mers pe jos de Caru’ cu bere, pe strada Șelari 9-11, se află Curtea Berarilor, un loc puțin retras de agitația străzilor din Centrul Vechi. Restaurantul este împărțit în mai multe camere tematice: hol, sticlărie, salon, sala mare și sala mică. Pe lângă elementele care te fac să te simți într-o berărie autentică, o super atracție este terasa unde poți savura în timpul verii bere rece, la halbă sau la metru. Motiv pentru care este preferata multora atunci când vine vorba de top berării din București.
Rezervă o masă la Curtea Berarilor
Berăria Nenea Iancu
Berăria Nenea Iancu s-a deschis în 2013 pe strada Covaci din Centrul Vechi, ca un restaurant cu specific românesc, dar și ca berărie cu o ofertă destul de bogată de beri naționale și internaționale. Ba chiar au și un sortiment propriu. Berea Nenea Iancu este servită aici la sticlă sau la halbă (draught), bere blondă specială sau nefiltrată, și este o bere produsă în Germania, din patru ingrediente de bază: apă, hamei, malţ din grâu şi malţ din orz, după un procedeu natural de fermentaţie ce durează 45 de zile.
Berea Nenea Iancu se comercializeaza în două sortimente: bere blondă de tip “Munchener Lager” cu o concentraţie de alcool de 4.9 grade şi bere nefiltrată de tip “Weiss” cu o concentraţie de alcool de 5.1 grade.
Localul în sine are o notă interbelică distinctă, unică și originală, și e o plăcere să-ți pierzi timpul pe terasa lor!
Rezervă o masă la Berăria Nenea Iancu
The Pub Universităţii
La The Pub Universității atmosfera este exact cum te-ai aștepta… una de pub! Aici mergi în serile când vrei pur și simplu să te relaxezi pe o terasă fără fițe, doar cu multă, multă stare de bine.
The Pub face parte din lanţul Pub Pilsner Unique Bar, ce se dezvoltă într-o reţea internaţionala prezentă deja în Cehia, Germania și Austria. E prima locaţie de acest gen deschisă în România, un concept unic în care experienţa trece la alt nivel de interactivitate. Aici îți poți turna singur berea (și intri astfel într-un concurs international de bere), comanzi felul de mâncare preferat din tot ceea ce ei pregătesc exclusiv în casă și poți selecta melodia preferată din jukebox, ca să o asculte întreg pub-ul. În plus au și o mulțime de seri cu muzică live (și nu numai, pentru că găzduiesc și piese de teatru). Un loc perfect de întalnire cu prietenii!
Rezervă o masă la The Pub Universității
Taproom Hop Hooligans
Cu un portofoliu impresionant, cu berile lor intrate în o mulțime de localuri din toată țara (și din afară), Hop Hooligans e una dintre cele mai cunoscute berării artizanale din România. Mai mult, are și un taproom pe măsură, unde să testezi cele mai noi apariții de la ei. Deschis în septembrie 2020, Taproom Hop Hooligans e un loc cu o atmosferă prietenoasă în care orice pasionat de bere craft se va simți ca acasă. Și e locul perfect în care să ieși în weekend sau să mergi să te relaxezi after work. Aici poți savura nu doar berea marcă proprie, dar și o gamă extrem de diversă din toată lumea (poți consulta meniul pe site-ul lor). Iar dacă vrei să afli ce ți-am recomanda noi din berile lor, aruncă un ochi pe articolul despre cele mai bune beri artizanale din România.
Csíki Sör Craft Brewery & Restaurant
Dacă ești prin Centrul Vechi și ai chef să te oprești la o bere bună, treci pe la Csíki Sör (pe Str. Covaci nr. 6). Povestea brandului începe în 2014, la Miercurea Ciuc, cu fabrica de bere artizanală, urmată de deschiderea restaurantelor din Oradea și Budapesta, apoi la București, anul trecut.
Ei fac bere artizanală, fără conservanți sau aditivi, iar restaurantul din București funcționează și ca o mică fabrică de bere. Spațiul este generos – atât la interior, cât și pe terasă, și are tot felul de elemente de design specifice unei berării, dar și altele surprinzătoare (precum un tractor vechi recondiționat). Berea este excelentă, mâncarea bună și ea!
Berestroika Beer Revolution
Berestroika este o micro-berarie-restaurant din zona Unirii (pe Aleea Căuzaşi nr.57), lansată ca o revoltă împotriva berii obişnuite, după cum spun chiar ei. Localul îmbie prin berea bună, naturală, fabricată în locaţie proprie cu echipamente produse de Brauhaus după reţete originale şi prin mâncărurile gustoase, preparate tradiţionale (cârnaţi de Pleşcoi serviţi cu muştar, ciolan de porc afumat cu fasole albă, varză călită, rasol de vită cu legume, supe variate – precum cea de peste, Gulaş).
Au patru sortimente de bere pe care chiar merită să le descoperi: Berestroika White provine din zona Bavariei; Berestroika Blondie este o veritabilă Pils, caracterizată prin aroma sa de hamei, un gust amar natural pronunțat și un ușor gust dulceag; Berestroika Roșie se identifică ușor datorită culorii sale roșcate și are un puternic gust de malț, precum și un ușor gust de hamei; iar Berestroika Blackie are un gust puternic de malt și culoarea închisă, aproape opacă.
Rezervă o masă la Berestroika Beer Revolution
Hangar by Ground Zero
Într-un decor hipsteresc, în clădirea unui fost hangar (de unde și numele, evident), își găsesc locul o mulțime de beri artizanale. Și asta încă din 2018, odată cu mutarea fabricii Ground Zero în Pipera. 200m² de bar cu o uriașă cameră frigorifică și peste 20 de tapuri cu bere craft; 400m² de terasă cu gradină; open kitchen. Cam așa s-ar rezuma în câteva cuvinte acest tap-room unde poți servi cea mai proaspătă bere Ground Zero.
„Hangar este locul de joacă al primei fabrici de bere craft din România – Ground Zero: cele mai proaspete batchuri de beri proprii pot fi încercate aici; cele mai noi beri din linia XperimentALE sau colaborări cu alți berari curajoși se lansează la poarta fabricii; o mulțime de alte beri craft românești sau de import, la tap sau îmbuteliate sunt primite cu brațele deschise în acest avanpost al berii craft; evenimentele tematice pentru comunitate ne umplu inima de bucurie și ne mențin drive-ul de a duce revoluția berii craft românesti și mai departe; petrecerile de neuitat, uneori pe nepusă masă, cu artiști români, DJs, sunt caracteristice Ground Zero.”
Zicem că asta ar trebui să te convingă și să îți dea suficiente motive să-i vizitezi.
Bierhaus 67
Un alt loc care merită amintit în clasamentul de top berării din București, este și Bierhaus 67. De ce? Pentru că prețurile sunt accesibile, ambianța este autentic bavareză și pentru că au bere germană pentru toate gusturile. În al doilea rând, mâncarea este foarte bună. Și la un metru de bere și o masă bună, toată lumea se adună! În plus, în caz că ai copii și nu îi poți lăsa singuri, au un loc de joacă special amenajat pentru cei mici, unde cineva îi va supraveghea în timp ce tu te vei distra. Îi găsești aproape de Băneasa Shopping City, pe str. Iancu Nicolae nr.67, Hotel Tecadra.
Fabrica Grivița
Fabrica Grivița este prima fabrică de bere artizanală complet transparentă din România, cu întreg procesul de fabricare la vedere, vizibil din zona de bar. Practic, tot ce separă echipamentele de făcut bere de taproom este un perete de sticlă. Ceea ce se poate dovedi foarte interesant, mai ales dacă ești pasionat de berilele artizanale și de întreg procesul de producție. Locul arată foarte cool, designul e gândit tare bine pentru un taproom în care să te aduni laolaltă cu prietenii, și are și o terasă foarte drăguță (care respectă aceeași idee de băncuțe și butoaie).
Cât despre bere… totul a început cu Grivița Gold, un pilsner echilibrat, aromat și lejer. În fiecare sezon portofoliul lor crește, experimentând gusturi noi și tehnici de producție care deschid o paletă întreagă de arome.
La cerere, poți primi și un tur al fabricii.
Draft Pub Tankeria Ursus
Draft Pub Tankeria Ursus a fost lansat în 2019, în parteneriat cu Ursus Breweries, și s-a bazat pe conceptul de bere la tank. La ei găsești o bere proaspătă nepasteurizată care este livrată în 24 de ore din fabrică direct în tancurile de bere. Așa se face că berea are un gust proaspăt, de parcă ar fi gustată direct din fabrică.
Localul este amplasat în zona de nord a Bucureștiului, în Băneasa, într-o locație care a fost inițial sală de nunți. Spațiul a fost complet reamenajat, iar acum arată foarte, foarte bine și are și o terasă la care e o plăcere să stai vara. Pe lângă bere, au și un meniu bazat pe bucătăria texană, cu burgeri, aripioare și coaste, dar și cu „PitiMici”, așa cum i-au denumit ei, care merg de minune cu berea.
Rezervă o masă la Draft Pub Tankeria Ursus
Recomandări mai vechi:
Beer o`Clock
Beer o`Clock se numără printre pionierii berii craft în București, adevărați „veterani” în peisajul localurilor din Capitală. S-au deschis în 2010 și au una dintre cele mai variate game de bere craft pe care o vei găsi într-un bar din România (peste 250 de etichete). Meniul include un set generos de beri pe care le vei găsi constant în bar, precum și o listă săptămânală de beri la draft.
Berăria H
În fostul Pavilion H, din parcul Herăstrău, a apărut acum câțiva ani Berăria H. E un loc uriaș, unde au loc concerte diverse. Pe lângă faptul că e cea mai mare berărie-restaurant din sud-estul Europei, localul are și o terasă imensă, chiar pe malul lacului. E genul de loc în care să mergi cu prietenii, atunci când vrei să te bucuri de multă bere și de muzică live.
Becker Brau
Becker Brau se află în locul unde până în 2018 a existat Berăria Germană București. Restaurantul de pe Calea Rahovei 157 face parte din locațiile care aparțin celor de la Hanu’ Berarilor, alături de Casa Oprea Soare și Casa Elena Lupescu. Se află în subsolul fostei fabrici de bere Bragadiru și este locul perfect unde să încerci cârnați germani și alte tipuri de mâncăruri care merg perfect cu berea rece și distracția.
St. Patrick Irish Pub
Ne întoarcem în Centrul Istoric, de data asta pentru o atmosferă tipic irlandeză. Se dau ingredientele: cottage pie, Irish nachos și bere Guinness sau Kilkenny. Se adaugă un eveniment sportiv sau o seară de weekend și gata… ai exact imaginea localului din strada Smârdan 23-25. Dacă ar trebui să alegi o singură zi din an când se mergi la St. Patrick Irish Pub, atunci trebuie să vii pe 17 Martie, de St Patrick’s Day. O să înțelegi atunci de ce 😉.
La Belle Epoque
Update 2022 – localul s-a închis și,în locul lui, găsești acum Bistropolitan
Descrierea inițială: Dintr-un restaurant cu specific belgian nu puteau lipsi berile dulci și tari aduse din țara cu cele mai aromate tipuri de bere. E mereu lume la restaurantul de pe Beller 6, care are un interior realizat în mare parte din lemn. Dacă nu ai mai fost de ceva vreme în zona Dorobanților, dă o fugă la Belle Epoque și încearcă una dintre specialitățile în materie de bere din Belgia.