Unde poți mânca o înghețată deosebită în București
3 iulie 2020 | Locuri cool
E una dintre cele mai mari plăceri ale verii, e răcoarea de care ai nevoie într-o zi fierbinte, e desertul de care nu te saturi niciodată! Iar noi îți spunem la ce restaurante să mergi dacă vrei să mănânci o înghețată bună în București.
Nu poți cumpăra fericirea, dar poți cumpăra înghețată și… e cam același lucru. Mai ales când simți că te topești de căldură și tot ce-ți dorești e ceva rece și bun!!
Știm că sunt multe gelaterii și cofetării în București și toate vin cu o ofertă irezistibilă. Dar noi am zis să-ți spunem care sunt acele restaurante și localuri care au un meniu mult mai bogat de atât și unde, la desert, poți comanda o înghețată deosebită în București.
7 localuri unde găsești înghețată deosebită în București
Am ales pentru tine tot felul de înghețate deosebite, artizanale, cu arome inedite și un gust senzațional. Trece-le pe lista ta și bifează-le pe toate vara aceasta!
Fior di Latte
Gelateria, Cucina e Poesia. Trei cuvinte care surprind esența acestui local de top din București. Și ați observat care este primul cuvânt, da? La Fior di Latte pregătesc zilnic gelato artizanal, după niște rețete secrete, știute doar de ei, cu un conținut scăzut de zahăr, păstrând savoarea naturală. Folosesc doar ingrediente proaspete, de cea mai bună calitate, iar de asta îți dai seama de la prima gustare! Gelato e considerat cel mai bun desert din lume, iar la Fior di Latte îl găsești într-o mulțime de gusturi inedite sau tradiționale. O lungă listă de aşteptare ţi se propune atunci când pofta de îngheţată pare nehotărâtă să spună „da, pe aceasta o aleg!”. Profiterol, Frutta e cioccolato, Meringa e gelato (cu bezea)… și multe alte sortimente.
Îi găsești în Bd. Primăverii, nr 19-21.
Rezervă o masă la Fior di Latte
Zexe Braserie
Zexe Braserie a apărut în 2016, din dorința cofetarului Ana Consulea de a reda savoarea cofetăriei românești și de a le arăta românilor ce cofetărie minunată avem. Și ce s-a întâmplat a fost că a luat rețete istorice de prăjituri românești (de e istorice de prăjituri românești, uitate de foarte multă exemplu „Take Ionescu” sau „Carme Sylva”), uitate de foarte multă lume, și le-a „revizitat” într-un mod original și foarte contemporan. Pe lângă asta, mai au și o serie de deserturi cosmopolite (franțuzești sau chiar rusești) și o gamă de prăjituri nostalgice, inspirate din copilăria noastră (precum pandișpan cu vișine sau piersici.
Cât despre înghețată, și la ei găsești una artizanală, cu arome unice pe piață. Folosesc vanilie (nu esență!), ciocolată, fructe (nu paste) și piureuri fără zahăr adăugat. Și au multe sortimente! Ciocolată și brownie, vanilie de Madagascar, căpșuni, lămâie, mango și fructul pasiunii, sau interesantele înghețate de colivă, fistic iranian ori pufarine și multe, multe altele!
Rezervă o masă la Zexe Braserie
Anika Restaurant
Anika este un restaurant cu bucătărie românească modernă, o manifestare gastronomică a moștenirii culturale și a terroir-ului românesc. Restaurantul se află într-o clădire de la 1906, din Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Pictor Nicolae Tonitza nr.10, iar designul a fost creat de cei doi fondatori – chef Alexandru Dumitru și somelier Andrei Popa, Somelier – ghidați de dorința de a transforma aceast spațiu în „acasă”. După ce și-a ascuțit cuțitele și cunoștințele culinare în străinătate, alături de mari Chefi cu stele Michelin, Alexandru s-a întors în țară, unde a început o adevărată vânătoare de ingrediente locale – prin piață, la ferme, prin păduri și prin gospodăriile oamenilor. Iar în 2019 a fost desemnat Bucătarul-șef al anului. Mereu improvizează ceva nou, cum este și acest desert cu brownie, cremă de ciocolată și înghețată de cafea făcută din boabe de cafea de origine. E delicios!
Rezervă o masă la Anika Restaurant
Sardin
Or fi ei în topul restaurantelor din București când vine vorba de mâncare mediteraneană și un loc în care se mănâncă unele din cele mai bune fructe de mare, dar nici cu desertul nu stau rău deloc! La Sardin găsești o bucătărie specific italiană și se mândresc cu faptul că lucrează numai cu ingrediente de origine controlată. Mâncarea e mereu proaspătă și bună, iar Cheful face o treabă excelentă cu tot ce ne așază în farfurie!
Deserturile sunt și ele artizanale, făcute în casă cum s-ar spune. Chiar și înghețata! Spre exemplu, Affogato al caffe – o înghețată de vanilie înecată în cafea sau Gelato Sardin alla Vaniglia, cu vanilie venită tocmai din Madagascar. Însă unul dintre deserturile emblematice rămâne tot tarta de mere XXL, cu îngheţată. Zi tu că nu arată spectaculos!
Restaurantul Sardin se află pe Bd. Mircea Vodă 39H.
Nominoë
Nominoë este o creperie și singura băcănie artizanală bretonă din țară. Bistro-ul se află în zona Pieței Victoria, pe Intrarea Veronica Micle nr.4 și la ei găsești tot felul de clătite dulci sau sărate (din făină de hrișcă bretonă), dar și omlete, gofre ori salate. Toate după rețete bretone tradiționale, din ingrediente de origine. Te poți opri să iei masa pe terasa micuță și drăguță, tipică unui bistro, sau îți poți lua pentru acasă tot ce dorești.
La Nominoë poți savura un profiterol „ca pe vremuri”, pentru nostalgicii cofetăriilor de mult apuse, precum „Scala” sau „Casata”, cu acele porții sănătoase și acea ciocolată caldă care schimbă totul, și totodată „cu iz breton”, cu o înghețată artizanală nu doar de ciocolată, ci și de caramel cu unt sărat. Preferi o înghețată artizanală simplă? Să știi că e foarte bună și ea – fie că alegi una de caramel cu unt sărat, de vișine cu zmeură sau de cidru cu mere! Și apropo de cidru, au și din acesta printre băuturi și este servit la castronel. 😊
Restaurant Savart
Manuela Paraschivescu, chef și co-owner Savart, a absolvit prestigioasa academie culinară franceză Grégoire Ferrandi şi s-a format profesional în bucătării de restaurante cu două stele Michelin: la Le Grand Vefour, sub îndrumarea lui Guy Martin, şi la Thoumieux, cu Jean-François Piège. La Savart, Manuela îşi pune în scenă propria viziune culinară, creând un meniu eclectic, cu influenţe din toată lumea, combinaţii de arome surprinzătoare, dar prietenoase, parfumuri asiatice, maghrebiene și sud-americane, combinate cu preparate din gastronomia clasică franceză. Un meniu rafinat, contemporan, uneori jucăuş, alteori sofisticat, cu preparate făcute de la zero în bucătăria casei, fără adaosuri chimice şi fără semipreparate industriale. Folosesc, în schimb, ingrediente naturale 100%, culese pe sprânceană, respectându-le sezonalitatea. Așa este și cazul înghețatei artizanale – o selecție de cupe din sortimentele zilei, sos de casă la alegere, caramel sărat, ciocolată sau fructe de pădure și bezele. Arată ca o mică operă de artă, nu?
Restaurantul este pe Str. George Enescu nr. 2-4, aproape de Ateneul Român.
Rezervă o masă La Restaurant Savart
Divan
Nu te-ai fi așteptat, probabil, să găsești în listă un restaurant cu specific oriental, așa-i? Divan este un loc faimos în bucurești pentru bucătăria lor turcească, unde poți găsi tot felul de preparate autentice, după rețete tradiționale. Era absolut firesc ca și tot ce înseamnă desert în meniu să fie tot specific turcesc. La ei am mâncat o plăcintă tradițională din regiunea Gaziantep, cu caimai și fistic, delicioasă, și o baklava cu înghețată, foarte bună. Ce ne-a atras nouă atenția este însă această „Dondurma”, o înghețată din lapte de capră cu praf de salep (rădăcina unei plante din familia orhideelor din care, în Turcia, se face și o băutură caldă). Este groasă și onctuoasă datorită ingredientelor folosite și se servește cu furculiță și cuțit.
Descoperă și alte recomandări: