Vu's – restaurantul la inaltime cu meniu complet: mancare buna si privelisti superbe

9 iunie 2016 | Noutati

Vu’s e restaurantul care si-a gasit cel mai bun loc din Bucuresti: pe un bloc din zona Unirii, la etajul 8, de unde ofera super privelisti clientilor. Un astfel de restaurant este si in Dubai, oras care a inspirat echipa din Romania in alegerea numelui pe care trebuie sa-l cititi ca pe un soi de „view’s”, restaurantul privelistilor frumoase.

vus (49)

Pozitia Vu’s de-a lungul Dambovitei e ideala atat pentru bucuresteni, cat si pentru turisti. Motivele in ambele cazuri sunt logice:

1. pentru bucuresteni: pentru ca e o puternica reamintire vizuala a faptului ca Bucurestiul e un oras frumos cu multe lucruri pe care le pot vizita, dar si cu o priveliste pe care o pot admira indelung.

2. pentru turisti: pentru ca e locul perfect de unde isi pot face traseul de plimbare prin oras, punctand de sus toate obiectivele care merita bifate in trasul turistic prin Bucuresti.

Pentru ambele categorii, am pregatit cateva piuneze virtuale care marcheaza toate obiectivele care se observa din turnul de control Vu’s si pe care le puteti vizita pentru prima oara sau revedea daca vi s-a facut dor sa fiti turisti in propriul oras.

 

Planuri turistice de la inaltime

1

1. Dealul Patriarhiei 

Dealul Patriarhiei este un loc foarte important al orasului, un obiectiv de vizitat si pentru pasionatii turismului religios, dar si pentru cei care sunt curiosi de bucati de istorie care au dat nastere Bucurestiului asa cum este el acum. Obiectivul este amplasat pe o colina, fiind un adevarat punct de pelerinaj, dar si locul perfect pentru cei care vor sa faca „wanderlust” intr-o zona cu o mare incarcatura confesionala. Aici gasiti Biserica Patriarhiei, Paraclisul Palatului Patriarhiei, clopotnita si Palatul Patriarhal.

Distanta de la Vu’s: 10 minute de mers pe jos

vus (60)

2. Palatul Parlamentului + MNAC

Palatul Parlamentului este una dintre cele mai cunoscute cladiri din Bucuresti, una pe care daca n-ati vizitat-o inca, ar trebui. Interiorul este la fel de grosolano-impresionant ca si exteriorul. La nivel de recorduri, pe hartie avem cu ce impresiona: Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume. Tot in aceasta cladire monstru e si MNAC, Muzeul de Arta Contemporana din Bucuresti, un loc al unor expozitii super interesante, dar si al unor evenimente culturalo-urbane.

Distanta de la Vu’s: 30 de minute de mers pe jos

vus (48)

3. Palatul Voievodal Curtea Veche + Piata Sf. Anton

Daca vreti sa va simtiti ca domnite si cavaleri, atunci e musai sa vizitati prima curtea domneasca din Bucuresti, loc in care se regaseau Palatul Voievodal, Biserica Buna Vestire, saloane de receptie, grajduri, gradini si cam tot ce era necesar la curte. Acum, trecutul a transformat acest spatiu intr-un sit arheologic protejat si tot aici s-a deschis si Muzeul Curtea Veche.  Dupa alimentarea culturala si istorica, puteti sa stati si sa admirati curtea domneasca si din piata Sf. Anton, un loc in care atmosfera centrului vechi actual se impleteste cu cea din trecut.

Distanta de la Vu’s: 13 minute de mers pe jos

vus (51)

4. Templul Coral

Templul Coral este o sinagoga, cea mai mare din Bucuresti si unul dintre cele mai importante locuri pentru comunitatea evreiasca din oras. Constructiile pentru acest templu au inceput in 1864 iar cladirea este o replica a unei mari sinagogi din Viena. Arhitectura Coral are si influente maure, decorul acestui templu fiind cu adevarat impresionant. La intrare, a fost construita si o menora (faimosul candelabru cu sapte brate, simbolul statului evreiesc), monument in memoria victimelor Holocaustului. Templul Coral merita o vizita pentru arhitectura fascinanta, dar si pentru semnificatia acestui lacas.

Distanta de la Vu’s: 13 minute de mers pe jos

vus (57)
5. Tribunalul Bucuresti

Tribunalul Bucuresti nu e tocmai genul de obiectiv turistic obisnuit. Dar merita sa dati un ocol acestei cladiri pentru istoria oarecum anecdotica. Cladirea a fost initial predestinata unui magazin, „Junior”, spatiu comercial deschis in 1987. Spatiul mai era poreclit si „magazinul oglinzilor”, dar nu a avut acelasi succes ca cel al vecinului sau, complexul Unirea Shopping City. Astfel, in 1992, doar parterul mai gazduia cateva magazine, iar din 1999 scopul acestei cladiri se pune in slujba legii, Tribunalul Bucuresti fiind mutat aici.

vus (53)

Distanta de la Vu’s: 16 minute de mers pe jos

6. Biblioteca Nationala a Romaniei

Biblioteca Nationala a Romaniei este cea mai mare biblioteca din tara, un loc cu o istorie tumultoasa ca majoritatea institutiilor culturale romane. Dupa ce a avut un alt sediu, Bibliotecii incepe sa i se pregateasca un adapost mai mare si mai frumos inca din 1986, pe vremea lui Ceausescu. Dupa revolutie, lucrarile s-au oprit, constructia devenind tinta hotilor de fier vechi, lucru care a dus la degradarea cladirii. Acum, Biblioteca Nationala a reusit sa se mute in casa moderna, o cladire cu o arhitectura interesanta, un loc in care puteti gasi 12 milioane de carti.

Distanta de la Vu’s: 9 minute de mers pe jos

 

Planuri culinare din meniul Vu’s:

Lasand un pic harta jos, va propunem sa facem o calatorie si prin meniul restaurantului Vu’s. Noi cand am urcat la ei in restaurant, l-am rugat pe bucatar sa ne prezinte un fel de „best of” din bucataria Vu’s. Rand pe rand ne-a adus la masa si la pozat urmatoarele preparate:

1. Tartar de caracatita

vus (56)

Tartarul de caracatita e marea mandrie a echipei Vu’s si, spun ei, nu prea au intalnit acest preparat in meniul altor localuri. Acest antreu e unul perfect pentru cina, fiind preparat cu ingrediente fresh, usoare care sa nu pice greu dupa savurare. Caracatita, avocado, castraveti proaspeti si patrunjel, un mix tocmai bun pentru o cina light.

2. Rata cu mere caramelizate si sos de portocale

vus (4)

E un lucru cunoscut ca ratei ii sta bine alaturi de niste fructe, fie ca sunt transformate in sos sau lasate in farfurie sa tina companie carnii grase si gustoase de rata. Iar in combinatia de la Vu’s merele fac front comun cu portocalele ca sa complimenteze gustul ratei la cuptor.

3. Smochine cu gorgonzola si prosciutto

vus (29)

Un alt aperitiv cu care se mandresc cei de la Vu’s este si cel facut din smochine peste care asaza cu atentie gorgonzola si prosciutto. Gustul puternic al branzei gorgonzola alaturi de prosciutto un pic afumat si sarat sunt potolite de aroma rafinata si delicata a smochinelor, combinatie inedita pentru orice degustator.

4. Desertul Vu’s

vus (42)

Desertul Vu’s ascunde intr-un foietaj delicat multe ingrediente aromate: prune si migdale in coniac cu o crema pe baza de fulgi de migdale si crema de vanilie. Un desert surprinzator si cu arome revigorante.

 

Ce ziceti, porniti intr-o calatorie culinaro-culturala din restaurantul la inaltime Vu’s? 

 

Mai multe poze de la Vu’s gasiti in galeria foto de mai jos: